BHS − PONOVNI SUSRET SA SOBOM

BHS - Body Healing Story je metoda koja spaja ljekovita svojstva glazbe, pokreta i misli s ciljem dovođenja tijela u prirodnu ravnotežu.
Ovim načinom potičemo prirodnu inteligenciju tijela koje se može samo-liječiti, obnavljati i uzdizati. U trenutku kada tijelo i um dovedemo u harmoniju, spremni smo za promjenu percepcije, novi pogled na život, ozdravljenje i višu razinu svijesti.

Saznajte više:
Za više informacija javite se na mail atja@pbs.com.hr

PRIČA INOVATORICE BHS-A ANAMARIJE JAGODIĆ RUKAVINE

2013. godine susrela sam se s love tunerom, ljekovitim svojstvima toga malog instrumenta te općenito osvijestila značenje i snagu vibracija oko nas.

Sve me to zaintrigiralo i navelo na još dublje promišljanje o kapacitetima i vibracijama koje i mi sami proizvodimo mislima, emocijama, dahom i pokretom. Dobila sam viziju, kao i mnogo puta do tada u svom životu, da je vrijeme za jedan novi vid rada s ljudima. To je bio zapravo odraz mojega osobnog rasta i otključavanja same sebe. Snažna vjera u viziju bila je tek zasijano sjeme, ali dovoljno jako da pokrene radionice te osobno iskustvo pretvori u grupno iskustvo i vibraciju koja je postala medij za rast i širenje ove naše BHS priče. Svega toga ne bi bilo da se nisam sama našla u čvoru briga, obveza, nespavanja i panike.
Umjesto tableta i klasične psihoterapije, tražila sam prirodni put, put cjelovitoga pristupa. Danas ga želim podijeliti s vama i motivirati vas za rad na sebi.

Od 2013. godine moj rad s ljudima poprimio je novu dimenziju jer sam naučila promatrati tijelo kao projekciju nečega skrivenog i dubljeg. BHS kao grupni rad i Gyrotonic kao individualni pristup danas su sjajne metode za samoprocjenu i balansiranje svih dimenzija našeg života.

Kada prođete jedno ili, još bolje, oba iskustva, osvijestite da vaše tijelo posjeduje neobjašnjivu dubinu zapisa informacija i svijest raspršenu do svake stanice tijela. Dobijate odgovore na pitanja o svojim navikama, stavovima, postupcima, stanjima te postupno i o rješenjima kako i kojim putem da krenete. Takva veza, spoj i poštovanje između uma i tijela nešto je najbolje što si u životu možete priuštiti jer vas potiče da otkrijete zaboravljene potencijale u sebi. A to pak otključava istinsku radost življenja.

Neizrecivo sam zahvalna svojim sljedbenicima/polaznicima, sada ih je već 50-ak, čije su se životne odluke balansirale i osnažile, a životni put procvjetao. Mi smo kao more koje na površinu izbacuje alge i nečistoću kako bi se očistilo, obnovilo i regeneriralo. Tako je i u našem životu. Uvijek postoji potreba da se naša iskustva pročiste i naprave prostor za nova. Ljudi, prijatelji, potrebe i emocije dolaze i prolaze. Sve se događa poput prirodnih ciklusa gašenja, rađanja, života, pa opet gašenja….. mi smo jedna stalna rotirajuća spirala životnih iskustava. Uz BHS i Gyrotonic postajemo osviješteni kreatori svojih životnih spirala te budni, radosni putnici misije zbog koje smo ovdje.

LJEKOVITA GLAZBA NA 528HZ

Glazba je dar ljudskome rodu, jedinstven oblik umjetnosti koji nas obuzima svojim ugodnim harmama, puni čistom energijom i budi u nama emocije. Poput glazbe i ljubav nas obasipa skladom i čini most koji prelazimo između osobnog i duhovnog ispunjenja. Tu je veza između glazbe i našega srca - na frekvenciji od 528 Hz, središnjoj frekvenciji solfeggio ljestvice. Vezana je uz četvrtu čakru koja predstavlja vrata u središte našeg bića, to je vibracijska poluga za poticanje naše osobne moći, samopouzdanja i osobnosti u cjelini.

Znanstvenici u Quantum Biology Lab u New Yorku proučavali su učinak frekvencije od 528 Hz na naš DNK. Rezultati su pokazali da upravo ta frekvencija stimulira vodu koja se nalazi oko DNK-spirale unutar naših stanica omogućujući im veću apsorpciju UV-svjetlosti. Upravo to je dokaz da se frekvencija od 528 Hz može smatrati frekvencijom ozdravljenja i diljem svijeta koristi se u terapeutske svrhe.

PULSATORNI POKRET

Mi smo vibracija. Ona je promjenjiva s obzirom na naše misli, emocije, dah i pokret. Stoga možemo zamisliti da sve u nama pulsira, puni se i prazni, širi se i skuplja. To je odraz našega života, ali i međustrukturalne komunikacije fizičkog, psihičkog, emocionalnog i duhovnog tijela. Tako funkcioniramo kao neprekinuta savršena cjelina. To je pokazatelj potpune protočnosti i zdravlja. Kada ovo shvatimo i postupno naučimo pokret koji teče, pokret koji putuje po tijelu, te samostalno detektiramo gdje su nam blokade, sve ostalo se pokreće samo. Ono za što nam je inače potreban savršeni psihoanalitićar, ovdje se vlastitim tijelom sami čistimo. Osim pulsatornog pokreta, kroz BHS snažno razvijamo pulsatornu povezanost i protočnost između srca i uma. Analiziramo njihovu koherenciju te se učimo prepuštati najjačem elektromagnetskom organu našeg tijela - srcu.

EMOCIONALNO DISANJE

Kada pričamo o disanju pričamo o elektromagnetskom valu koji proizvodimo. Snaga toga vala ovisi o mnogim psihičkim, energetskim i funkcionalnim stanjima našega tijela. Psihički gledano, dah je odraz našega samopouzdanja, pa vježbe koje radimo direktno utječu na vlastitu snagu djelovanja. Energetski gledano, dah je naboj kojim se uspostavlja naša komunikacija preko etera, alat koji nam služi kao samopomoć za poticanje vlastite energetske vibracije i spajanje s kreativnom energijom. Funkcionalno gledano, dah je odraz naše posture, načina života te sjedilačkog, nedovoljno aktivnog života što oduzima tijelu optimalnu razmjenu nutrijenata za stanično funkcioniranje. Emocionalno disanje koje koristimo u BHS-u spaja sve navedene kategorije uz određenu emociju koja se često, poput vulkana, pojavi kao posljedica snažnog poticaja tijela u navedenim razinama.

ISKUSTVA

Petra Crnetić

Glazbom se bavim cijeli život, a duhovnost je ljubav koja u meni postoji također od najranije mladosti. Koristeći razne tehnike, moja znatiželja me prije desetak godina dovela u dodir s frekvencijama. Za mene je to bilo fascinantno od prvoga trenutka jer je spajalo moja dva primarna interesa - glazbu i duhovnost.
Postoji puno različitih zvukovnih frekvencija koje djeluju na razne sfere našega bića, a ona na koju sam se ja fokusirala je 528Hz. Thomas Rohner, moj dugogodišnji prijatelj, upoznao me sa studijama o ovoj iznimnoj frekvenciji kroz rad dr.Leonarda Horovitza koji je, fasciniran središnjom frekvencijom drevne solfeggio ljestvice, 2015. izdao knjigu ‘The book of 528Hz’.
Iste je godine, Rohner izumio maleni instrument koji reproducira zvuk note C5 na čistoj frekvenciji od 528Hz i nazvao ga Love Tuner. U tom su periodu nastali prvi zvučni zapisi te smo, pod Thomasovim poticajem, kolega Albert Koler i ja napravili 50 minuta glazbe na ovoj frekvenciji. Tu glazbu, u kombinaciji s tunerom, Rohner danas koristi u meditativno-duhovno-ljekovite svrhe.
2014.g. prvi put sam, kao trudnica, došla u PBS Centar i upoznala Ana-Mariju i Body tehniku. Tu se desila ljubav i novo otkriće u mom životu (Body tehnika, ali to zahtijeva poseban post :)) i jedno predivno prijateljstvo s Ana-Marijom. Ta je ljubav vrlo brzo i kreativno zaživjela. Kroz razgovore se pojavila ideja o jedinstvenom spoju zvuka i pokreta koji, barem koliko mi znamo, još nitko na ovakav način nije spojio.
Ana je imala iznimno jak osjećaj da bi ovaj spoj mogao biti, na neki način, revolucionaran jer istovremeno djeluje na puno različitih nivoa ljudskoga organizma. Tako smo spojili dosada nespojivo i - nastao je BHS. BHS je koncept koji je Ani došao u jednome dahu, tekao je i snažno djelovao i na nas u fazama svoga nastajanja.
Osim što je kompletno napravljena na frekvenciji od 528 Hz, glazba u BHS-u traje 21min, prolazi i kroz 7 razvojnih faza te regresivno vodi čovjeka na putovanje od njegovog nastanka u majčinoj utrobi do fizičkog rođenja. U njoj se također nalaze vrlo stare mantre, zvukovi vode sa svetih izvora, a kako sam u to vrijeme bila trudna, snimala sam zvukove iz maternice preko ultrazvuka i koristila ih kao trigere koji otvaraju vrata podsvijesti.
Zvuk i pokret su kao ljubavnici koji se vole bezuvjetno, a BHS je realizacija te ljubavi. BHS je jedno od onih putovanja na koje se, kad jedanput krenete, uvijek vraćate. Jer je svaki put novo iskustvo, svaki put donosi nove i dublje spoznaje i otkrivate dijelove sebe za koje niste znali da uopće i postoje. BHS je povratak sebi. Povratak početku. Povratak u izvor ljubavi iz koje je nastao život. BHS je ljubavna priča koju ste napisali Vi. Love&Light Petra

Morena Poglajen Carić

Kažu da si bogat onoliko koliko si svijeta vidio. Ta bi me činjenica mogla rastužiti jer malo putujem, ali osjećam bogatstvo u sebi jer putujem drugačijim svijetom, putujem istražujući nove svjetove unutar sebe. Moja prtljaga su emocije koje nosim, boje koje vidim. Kretanje unutar mene su oceani bez ledenih santi. Buđenje na najljepšim mjestima unutar mene same. Svakako, sada već deseto putovanje uvijek iznova otkriva nove emocije, izlaske i zalaske sunca, nove mirise, okuse, dodire i poglede u Svemir koji se zove - ja i moje biće! BHS će vas kroz samo jedan seminar okupati ljekovitom glazbom, pokretom i prekrasnom pričom, spojiti s najskrivenijim emocijama vašega bića, otvoriti vaše srce i tijelo za nova iskustva koja nikada više neće biti ista jer ste ih proživjeli svakom stanicom vašega tijela, srca, duše i uma.

Barbara Tavčar

Tijelo je naš najveći dar koji nam je dan u trenutku kada se rodimo, a kroz njega pokazujemo što želimo i kako se osjećamo. BHS je prekrasna metoda koja mi svaki put na drugačiji način, preko tijela i njegovih kretnji, pokaže gdje su moje skrivene granice, strahovi i blokade te mi pomogne osvijestiti, očistiti i prepoznati ih kao potencijale koji su duboko skriveni u meni.
I svaki put prolazim kroz novo prekrasno iskustvo koje me sve više otvara da čujem svoje srce, osjetim svoju dušu i živim svoju istinu.
Osjećam se ponosno i zahvalno što je taj potencijal u meni prepoznala Ana i pozvala da zajedno s njom na retreatu ove godine kreiram BHS priču za djecu. Veselim se i radosno iščekujem svakoga od vas!

Jasenka Gojišić

Svakim sam danom sve više fascinirana procesom nazvanim Body Healing Story. Njegova slojevitost je začudna: muzika na frekvenciji ljubavi modulira frekvenciju našega osobnog energetskog polja, pokret, mekan i pulsirajući, potiče sjećanja na staničnoj razini, putovanje kroz baš sedam faza života, mogućnost ponovnog rođenja i keiranja svoje nove priče... Iskustvo koje mi je BHS priuštio kroz muziku, pokret i podršku suputnika, podudara se s mojim znanjem o ljudskom biću, razvoju čovjeka kroz cijeli život, našom međusobnom uvjetovanošću, mogućnošću da najvažnije životne postavke promijenimo snagom iskrene, predane namjere. Ana-Marija je prepoznala moje razumijevanje i počastila me pozivom na sukreaciju BHS-a, povjerivši mi ulogu voditeljice kroz komunikaciju na BHS seminarima.